.
četvrtak, 14. srpnja 2016.
SASTOJCI
Biskvit
• 3 jaja
• 3 žlice šećera
• 2 žlice mlijeka
• 2 žlice brašna
• 1 žlica kakaa
• 50 g čokolade
• 1/2 praška za pecivo
Krema
• 6 dcl mlijeka
• 6-7 žlica gustina
• 15-20dag šećera
• 25 dag maslaca / margarina
• 2 vanilije šećer
• 2 vanilin šećer ( limun )
Za ganache
• 25 dag čokolade za kuhanje
• 5 dcl vrhnja za šlag
PRIPREMA
Za biskvit razdvojiti žumanjke i bjelanjke pa miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodati otopljenu čokoladu te mlijeko. Izmješati suhe sastojke , brašno, kakao, i prašak za pecivo i dodati smjesi. Na kraju kuhačom umiješati posebno istučen snijeg od bjelanjaka. Ispeći dva ovakva biskvita
Za kremu
skuhati kremu od gustina, mlijeka i šećera. U hladno dodati omekšani maslac te obje vanilije.
Podijeliti kremu u dva dijela.
Prvi biskvit premazati sa pola kreme, posložiti zatim nasjeckane jagode, te premazati ostatkom kreme.
Poklopiti sa drugim biskvitom.
Za glazuru
otopiti čokoladu u vrhnju ( samo do vrenja ). Prohladiti nekoliko minuta i preliti preko kolača.
sve dobro rashladiti, najmanje nekoliko sati prije posluživanja.
Dobar tek!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar