.
četvrtak, 29. rujna 2016.
Recept mi je dala moja draga kolegica! Nakon što sam ga prvi put probala-oduševio me finom kremastom strukturom, puninom
SASTOJCI
Podloga
25 komada keksa Petit Beurre – samljevenih (cca 19 dag)
10 dag rastopljenog maslaca
2 jušne žlice kristal šećera (ravne)
Krema
1 kg Philadelphia sirnog namaza (ili slično)
4 komada jaja
5 jušnih žlica kristal šećera (ravne)
1 paketić vanilin šećera
Preljev
2 komada kiselog vrhnja od 200 ml
2 jušne žlice kristal šećera (ravne)
2 paketića vanilin šećera
PRIRPEMA
Pećnicu staviti grijati na 200 C.
Kekse samljeti i promiješati sa šećerom i rastopljenim maslacem. Smjesu staviti u okrugli kalup za torte (promjera 28 cm) koji smo obložili papirom za pečenje i utisnuti na dno kalupa. Smjesa će biti malo suha i mrviti će se al to nas ne treba zabrinjavati, kasnije će se povezati tijekom pečenja.
Jaja miksati sa šećerom i vanilin šećerom tek toliko da se smjesa poveže (oko 3 minute), dodati smjesu sira, pa najprije promiješati ručno a zatim i mikserom da se sve skupa poveže (vremenski kao i prije – 3 minute).
Izliti smjesu u kalup na pripremljenu podlogu i peći u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta na srednjoj prečki.
Kiselo vrhnje promiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Kad je torta pečena izvaditi je iz pećnice i preliti je sa preljevom. Staviti tortu u pećnicu, ugasiti temperaturu (vrata zatvoriti) i ostaviti da torta tako stoji još 10 minuta. Nakon toga otvoriti vrata od pećnice i ostaviti tortu da se ohladi.
Napomena:
Nakon 25 minuta tortu izvaditi iz pećnice, sasvim lagano je protresti (lijevo-desno) ukoliko je smjesa od sira još dosta tečna, vratiti tortu natrag u pećnicu na bar 5 minuta i tek onda preliti sa kiselim vrhnjem.
Ohlađenu tortu držati 5-6 sati u hladnjaku prije posluživanja. I onda poslužiti i uživati !!!
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar