.
subota, 24. rujna 2016.
Sastojci
350 g krompira
2 manja paradajza (oko 150 g)
100 g šampinjona
mala kašika (ravno punjena) vegete
mala kašika (ravno punjena) Chilija mljevenog Podravka
pola male kašike bibera
pola male kašike origana
pola male kašike Slatke mljevene crvene paprike Podravka
pola male kašike kurkume
so po ukusu
50 g putera
maslinovo ulje
Priprema
1.
Krompir oguliti i narezati na manje komade pa kuhati 10 minuta u slanoj vodi.
Paradajz narezati na manje komade, šampinjone na četvrtine ili polovice ovisno o njihovoj veličini.
2.
Suhe začine pomiješati u zdjelici. Procijediti krompir pa ga istresti u zdjelu, dodati gljive i paradajz te začiniti pripremljenom mješavinom začina. Po ukusu se može još posoliti. Sve skupa istresti u vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem. Odozgo poredati kriške putera i još malo nauljiti.
3.
Peći 40 minuta na 220 stepeni. Ja sam zadnjih deset minuta pokrila folijom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar