.
subota, 24. rujna 2016.
Sastojci
4 pečene paprike (veće)
2 kašike prezli
2 kašike rendanog parmezana
1 češanj belog luka
1/2 veze peršuna
1-2 kašike maslinovog ulja
malo soli
Priprema
1.
Pečene paprike oljuštiti, očistiti od semenki i poređati u manji i plići vatrostalni sud podmazan uljem ili puterom.
2.
Peršun i beli luk sitno iseckati i posuti ravnomerno po paprikama. U manjoj činiji pomešati prezle i parmezan i posuti preko peršuna i belog luka.
3.
Poprskati uljem i peći u rerni desetak minuta na 200°C. Pred kraj zapeći par minuta ispod grila da porumeni.
Posluživanje
Šolja kefira ujutru, ili čaša vina preko dana i uveče upotpuniće uživanje!
Jelo se može spremati i van sezone sa pečenim paprikama iz zamrzivača.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar