.

subota, 24. rujna 2016.

PIRAMIDA KOLAČ VIŠNJAMA

kolac-piramida

500 gr lisnatog tijesta
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
10 žlica šećera
125 gr margarina
500 ml šlaga
1 kg svj. višanja ili 2 teglice višanja


ROLICE OD LISNATOG TIJEST
1. Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na širinu oko 30 cm i režite da dobijete 10 traka širine 4 cm. Neka lisnata tijesta su u pakiranju od dva komada, a u nekima je jedan komad tijesta, kako god potrebno je da sve skupa dobijete 10 jednakih traka.

2. Ako koristite svježe višnje, nakon što ste ih očistili dodajte dvije žlice šećera i neka malo odstoje dok pripremate tijesto, jer tada puste sokove, prije slaganja na tijesto dobro ih procijedite (malo stisnite rukama), a ako koristite iz teglice samo ih procijedite, moja greškica je što ih nisam dovoljno procijedila tako da možete primjetiti da mi je bilo malo muljavo.
3. Na svaku traku poredajte višnje.
trakice od tijesta
4. Trake srolajte i složite na tepsiju obloženu masnim papirom, tako da se ne dodiruju.
rolice sa višnjama
5. Staviti peći na 200 stupnjeva dok tijesto ne porumeni.
peceno


KREMA OD VANILIJE1. Puding i šećer pomiješajte sa malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati.2. U uzavrelo mlijeko dodajte puding i kuhajte dok ne postane gust.3. Ostavite da se ohladi.4. Izradite margarin sobne temperature i pomiješajte sa pudingom.

vanilin krem
PIRAMIDA KOLAČ SLOJ PO SLOJ

1. Na tacnu složite 4 štapića – premažite kremom (debljine prsta).
2. Na kremu složite 3 štapića – premažite kremom.
3. Na kremu složite 2 štapića – premažite kremom.
4. Na kremu složite 1 štapić, ako ostane kreme rasporedite svuda okolo.
5. Sve premazati izrađenim šlagom.
6. Stavite u frižider da se kolač stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar