SASTOJCI
• 2 kutije noblica (ili moto keksića)
• 2 dl soka od narandže
• 4 dl kisele pavlake 20%mm
• 3 kašike šećera u prahu
• 2 kutije noblica (ili moto keksića)
• 2 dl soka od narandže
• 4 dl kisele pavlake 20%mm
• 3 kašike šećera u prahu
Za fil
• 1 l mlijeka
• 5 pudinga od vanilije
• 200 g šećera
• 500 g margarina
• 150 g čokolade za kuvanje
• 5 dl vrhnja za šlag
• 1 l mlijeka
• 5 pudinga od vanilije
• 200 g šećera
• 500 g margarina
• 150 g čokolade za kuvanje
• 5 dl vrhnja za šlag
PRIPREMA
U malo hladnog mlijeka razmutiti puding. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati puding i miješati da se zgusne.
U malo hladnog mlijeka razmutiti puding. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati puding i miješati da se zgusne.
Kad se puding ohladi sjediniti sa umućenim margarinom (ja sam umutila vrhnje u šlag i 3-4 kašike sam umiješala u kremu). Čokoladu narendati na krupnoj strani rende i umiješati u kremu.(kašikom, ne mikserom )
1 kutiju noblica umakati u sok i redati na tacnu u kružnom obliku.
Izmiješati kašikom kiselu pavlaku i šećer u prahu pa 1/2 premazati preko noblica.
Izmiješati kašikom kiselu pavlaku i šećer u prahu pa 1/2 premazati preko noblica.
Staviti 1/2 fila od pudinga i poravnati.
Drugu kutiju noblica umakati u sok, poslagati preko fila pa ih premazati sa ostatkom kisele pavlake.
Drugu kutiju noblica umakati u sok, poslagati preko fila pa ih premazati sa ostatkom kisele pavlake.
Staviti drugu polovinu fila od pudinga i poravnati.
Vrhnje umutiti u šlag i ukrasiti tortu.
Vrhnje umutiti u šlag i ukrasiti tortu.
prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar