.
utorak, 23. kolovoza 2016.
Sastojci za biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
50 ml ulja
1 prašak za pecivo ( 10 gr )
250 ml čokoladnog mleka ili mleko sa neskvikom
Krem:
250 gr šlaga u prahu
500 ml mleka, kisele vode ili hladne vode
200 gr kisele pavlake
300 gr mlevenog keksa
Odgore:
deo prvog krema
40 gr ( kesice )
šlag krema od čokolade
100 ml mleka
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni.
Umutiti belanca da zapene pa dodavati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrsta pena.
Zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti.
Odmah zatim dodati i ulje i umutiti.
Dodati brašno, kakaoi prašak za pecivo pa sve izmešati žicom za mućenje.
Obložiti papirom za pečenje pleh 30 x 20 cm.
Staviti da se peče 20 – 25 minuta.
Izvaditi da se hladi pa dok je kora mlaka skinuti papir, vratiti u tepsiju i preliti mlekom.
Ako ste koru malo duže pekli biće malo suvlja pa ako vam se čini da kada kora upije mleko još je malo suvkasta slobodno zalijte sa još malo mleka.
Umutiti šlag sa mlekom, kiselom vodom ili hladnom vodom, pa dodati kiselu pavlaku.
Možda je malo redje.
Zatim dodati mleveni keks i izmešati.
Ostaviti da odstoji 10 minuta da keks malo “popije” vodu iz šlaga.
Premazati koru sa 2/3 ove mase.
Ostatku dodati mleko i šlag krem od čokolade i sve tako zajedno umutiti.
Premazati preko prvog fila i staviti tepsiju u frižider nekoliko sati da se hladi.
Seći u kocke i služiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar