.
ponedjeljak, 8. kolovoza 2016.
KREMA PRVA
7 bjelanjaka
7 žlica šećera u prahu
7 žlica brašna
prstohvat soli
120 ml mlakog mlijeka
KREMA PRVA
7 žutanjaka
7 žlica šećera
5 žlica škrobnog brašna
750 ml mlijeka
250 gr margarina za kreme
KREMA DRUGA
2 vrećice šlag pjene
250 ml mlijeka
PRIPREMA
Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko.
Biskvit ohladiti.
Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar