.
subota, 27. kolovoza 2016.
Sastojci
500g pileće jetrice(sa srcima)
1 veća kapula
4 zrna česnjaka
malo dimljenog špeka, narezanog na tanke kriške
sušeni timijan
sol ,papar
Vegeta mediteran
Slatka paprika mljevena
mljevenog čili ili kajenski papar
1/3 čaše prošeka
svježe sjeckani peršin
sjeckani čili
ulje
Priprema
1.
U tavi ugrijte ulje smanjite vatru , pa mješajući prodinstajte nasjeckanu kapulu i češnjak , dok ne omekani otprilike 5 do 8 minuta.
Izvadite žlicom iz tave na tanjur / posudicu sa strane
2.
Na istu tavu stavite slaninu pospite sušenim timijanom pa zapecite, miješajući ,dok ne postane lagano hrskava oko10 minuta. Izvadite žlicom iz tave na tanjur/posudicu sa strane.
3.
Pojačajte vatru ,ako je potrebno dodajte ulja na tavu pa ubacite pobrašnjena jetrica, lagano ih promješajte pa pospite sa 1/2 žličice paprike,i navrh žiličice kajenske paprika posolite ,popaparite.
Dinstajte, miješajući povremeno ,jetra treba biti ružičasta u sredini.
4.
Dodajte dinstanu kapulu ,češnjak, zapečenu slaninu s timijanom , podlijte prošekom pa nastavite dinstati uz povremeno mješanje na umjerenoj vatri ,pospite svježe sjeckanim peršinom , dodajte malo vegete i sve zajedno dinstajte 30 sekundi . Uklonite s vatre.
5.
Servirajte toplo uz kuhani krumpir i sezonsku salatu.
Posluživanje
Prije posluživanja pospite sa još malo sjeckanog peršina i čili paprike.Umjesto krumpira može se servirati uz rižu ili jednostavno fetu kruha.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar