.

subota, 27. kolovoza 2016.

Pileća jetrica na Španjolski (Higadillos Salteados)



Sastojci

500g pileće jetrice(sa srcima)
1 veća kapula
4 zrna česnjaka
malo dimljenog špeka, narezanog na tanke kriške
sušeni timijan
sol ,papar
Vegeta mediteran
Slatka paprika mljevena
mljevenog čili ili kajenski papar
1/3 čaše prošeka
svježe sjeckani peršin
sjeckani čili
ulje
Priprema

1.
U tavi ugrijte ulje smanjite vatru , pa mješajući  prodinstajte nasjeckanu kapulu i češnjak  , dok ne omekani  otprilike 5 do 8 minuta.

Izvadite  žlicom iz tave na  tanjur / posudicu  sa strane



2.
Na istu tavu stavite slaninu  pospite sušenim timijanom  pa zapecite, miješajući ,dok ne postane lagano hrskava oko10 minuta.  Izvadite žlicom iz tave na tanjur/posudicu sa strane.



3.
Pojačajte vatru  ,ako je potrebno dodajte ulja na tavu pa ubacite pobrašnjena  jetrica, lagano ih promješajte pa pospite sa 1/2 žličice paprike,i navrh žiličice kajenske paprika posolite ,popaparite.

Dinstajte, miješajući povremeno ,jetra  treba biti ružičasta u sredini.



4.
Dodajte dinstanu kapulu ,češnjak, zapečenu slaninu s timijanom , podlijte prošekom pa nastavite dinstati uz povremeno mješanje  na umjerenoj vatri ,pospite svježe sjeckanim peršinom , dodajte malo vegete i sve zajedno dinstajte 30 sekundi . Uklonite s vatre.

5.
Servirajte toplo uz kuhani krumpir  i sezonsku salatu.


Posluživanje

Prije posluživanja pospite sa još malo sjeckanog peršina i čili paprike.Umjesto krumpira može se servirati uz rižu ili jednostavno fetu  kruha.

Nema komentara:

Objavi komentar