.

ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

EKSTRA ČOKOLADNE BUHTLE




SASTOJCI
• 500 g Pšeničnog glatkog brašna
• 1 Kvasac instant
• 30 g kakaa



• 80 g maslaca
• 40 g šećera
• 1 Rum šećer
• 1 jaje
• oko 170 ml mlijeka
• 200 g Lino lade nougat

PRIPREMA
Brašnu dodajte kvasac, kakao i promiješajte, zatim dodajte maslac sobne temperature i izradite.
Dodajte šećer, rum šećer, jaje, toplo mlijeko po potrebi i zamijesite glatko (mekanije) tijesto.
Stavite u nauljenu posudu, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči (1h).
Tijesto podijelite na 12 dijelova i formirajte kugle.
U ruci malo spljoštite, na svaku stavite žličicu Lino lade pa opet oblikujte kuglu.
Stavite u posudu za pečenje (Ø 26 cm) obloženu papirom za pečenje. Prekrijte posudu za pečenje i ostavite dizati 10 – 20 minuta na toplom mjestu.
Buhtle pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta. Ostavite stajati 5 minuta, a zatim ih izvadite na rešetku da se ohlade.

POSLUZIVANJE
Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar