.

ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

MLJAC,,,MLJAC,,,MLJAC KOLAČ



Ovaj kolač je toliko lagan za pripremu,a o okusu da ne govorim(mmm).Za 20 minuta dobijete čudo! Vrijedi probati 🙂
Sastojci
BISKVIT:
4 Jaja
5 dkg Šećera
20 dkg Margarina ili maslaca
10 dkg Čokolade za kuhanje
4 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Prašak za pecivo Docela
KREMA:
1/2 l Slatkog vrhnja za šlag
20-25 dkg Čokolade za kuhanje
PRELJEV ZA BISKIVIT
0,5 dcl Mlijeka
Rum (po želji)



Priprema
1.
BISKVIT:
Žutanjke i šećer umutiti, dodati rastopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka. Peći otprilike 20-25 minuta na 180°.
2.
KREMA:
Slatko vrhnje zagrijemo na vatri,te dodajemo čokoladu.Kuhamo tako dugo dok nam se čokolada ne otopi do kraja!
3.
Nakon što je biskvit pečen ja ga polijem sa 1/2dcl mlijeka sa malo ruma.
Kremu prelijemo vruću po biskvitu.Krema je malo rijeđa,no nemojte da Vas to brine jer nakon što ju stavite u hladnjak stisnut će se (ja kolač ne stavljam odmah vruću u hladnjak,nemojte ni vi jer će Vam krema popucati ili se uopće neće stisnuti).
4.
Kolač mora odstajati barem 5-4 sati za jelo(najbolje preko noći) i vjerujem da ćete biti oduševljeni!

Nema komentara:

Objavi komentar