.

utorak, 21. lipnja 2016.

KADA PROBATE OVAJ RECEPT REĆI ĆETE DA JE OVO NAJUKUSNIJI DORUČAK KOJI STE JELI

KADA PROBATE OVAJ RECEPT REĆI ĆETE

Potrebno
20 komada isečene šunke (najbolje ukoliko je šunka četvrtasta pa i komadi budu u kvadratnom preseku)
100g putera
2 supene kašike brašna
2dcl pavlake za kuvanje



200g sira (najbolje trapista ili nekog punomasnog)
2 jaja
so
20g prezli
ulje za pečenje
narezana šunka



Priprema
Pomešajte puter, brašno, sir, pavlaku za kuvanje i kuvajte to sve zajedno oko 2-3 minute da se smesa malo zgusne i postane lepljiva. Ovim filom premažite svako parče šunkarice i umotajte u rolnicu. Umočite rolnicu u jaje pa potom u prezlu, i to ponovite dva puta kako biste dobili deblji sloj poha. Kada ste sve rolnice uvaljali u poh, ostavite ih na pola sata-sat u frižider da se stegnu i očvrsnu.

Vodite računa da ste krajeve dobro umotali u poh, kako vam prilikom pečenja ne bi iscurela središnjost.
Ugrejte ulje, i pecite rolnice taman toliko da porumene, Gotove izvadite na salvetu kako bi se višak masnoće upio.

Nema komentara:

Objavi komentar