.

nedjelja, 19. lipnja 2016.

LJEŠNJAK BOMBICE SPREMNE ZA 20 MINUTA




SASTOJCI
200 gr petite-beure keksa
10 dkg čokolade za kuhanje
15 dkg popečenih i oguljenih lješnjaka
1 rum šećer
5 dkg maslaca
1 dcl slatkog vrhnja
1 žličica ruma (po želji)



I još
10-ak dkg popečenih i oguljenih lješnjaka za utisnuti u bombice
kokos, nastrugana čokolada, mljeveni lješnjaci, mljeveni keksi…za valjanje bombica
PRIPREMA
U ovom koraku bi idealno bilo da imate par muških ruka , mene najviše umori dok naribam čokoladu. Dakle naribajte čokoladu na sitnu stranu ribeža.
U mulipraktik (ili u mašinicu za meljenje) sameljite kekse, pa onda lješnjake.
Stavite samljevene kekse, lješnjake i čokoladu u posudu, dodajte rum- šećer, omekšali maslac sa sobne temperature,malo ruma(ako volite, jer je i sami rum-šećer dosta jak) i 1 dcl slatkog vrhnja. Smjesu dobro sjedinite rukama. Napravit će se kugla.

Čistim rukama odvajajte i radite male kuglice. U svaku kuglicu utisnite po jedan popečeni i oguljeni lješnjak. Kuglice uvaljajte u posip po želji : mljeveni lješnjak, kokos, naribanu čokoladu, kakao, krupni šećer…

Stavite kuglice u posudu s poklopcem i u hladnjak da se hlade.

POSLUZIVANJE
Kuglice bi bilo dobro izvaditi nekih pola sata prije posluživanja iz hladnjaka, Stavite ih , ako imate, u ukrasne košarice i uživajte u okusu!
U mom starom receptu, koji mi je davnooo, dala tetka, išlo je sirovo jaje umjesto slatkog vrhnja, to mi je uvijek smetalo. I išli su orasi umjesto lješnjaka, sve drugo je isto.
U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar