.

petak, 10. lipnja 2016.

TORTA SA UKUSOM KAFE


SASTOJCI
Za tamne kore
4 jaja
8 kašika šećera
4 kašike ulja
4 kašike mleka
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1 kašika kafe
1 kesica praška za pecivo

Kora od belanaca
4 belanca
200 gr šećera
200 gr mlevenih oraha

Za fil
4 žumanca
5 kašika šećera
4 kašike kuvane kafe
125 gr maslaca
200 gr šlag krema u prahu
2 dcl mleka

Sirup za natapanje tamnih kora
2 dcl vode
5 kašika šećera
1/2 dcl ruma



PRIPREMA
Umutiti 2 jaja sa 4 kašike šećera, dodati 2 kašike ulja, 2 kašike mleka, 3 kašike brašna, 1 kašika kakaoa, 1 kašičica kafe, 1/2 kesice praška za pecivo.
Masu staviti u pleh prečnika 26 cm, prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Ispeći još jednu ovakvu koru.

Kora od belanaca
Umutiti 4 belanca sa 200 gr šećera, dodati 200 gr mlevenih oraha. Koru peći na 160 stepeni 40 minuta.

Fil
Umutiti 4 žumanca sa 5 kašika šećera, dodati 4 kašike kuvane kafe i sve skupa kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodati 125 gr umućena maslaca i masu od umućena 200 gr šlaga sa 2 dcl mleka.

Sirup za natapanje 2 tamne kore: Skuvati samo da se šećer istopi 2 dcl vode sa 5 kašika šećera i 1/2 dcl ruma. Ostaviti da se ohladi.

Tortu filovati
Tamna kora natopljena 1/2 sirupa, fil, kora od belanaca, fil, tamna kora natopljena sa 2/2 sirupa, fil. Tortu posuti sa mlevenim orasima.

Nema komentara:

Objavi komentar