.
ponedjeljak, 1. kolovoza 2016.
Sastojci
1 kg jabuka
kora;
6 bjelanjaka
20 dag šećera
15 dag glatkoga brašna
krema;
6 žutanjaka
10 dag šećera
2 vanilin šećera
15 dag glatkoga brašna
600 ml mlijeka
15 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
dekoracija;
300 ml vrhnja za šlag
1 šlagfix
Priprema
1.
Jabuke oguliti,narezati na kriške i poslagati u pleh obložen pek papirom.Po želji pospite s 5 dag grožđica.Peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva.Istući bjelanjke sa šećerom,dodati brašno,promiješati i uliti smjesu preko pečenih jabuka..Vratiti u pećnicu i peći još oko 20 minuta..Izvaditi iz pećnice i ohladiti.Pečeni ohlađeni kolač prevrnuti na poslužavnik.
2.
Žutanjke pomiješati sa vanilin šećerom i šećerom,dodati brašno i malo mlijeka.Ostatak mlijeka zakuhati-skuhati kremu i ohladiti je.Maslac pomiješati sa šećerom o ohlađenom skuhanom kremom.Kremom premazati biskvit s jabukama.Ukrasiti šlagom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar