.

nedjelja, 7. kolovoza 2016.

Torta s lješnjacima i bijelom čokoladom

Torta s lješnjacima

Sastojci
BISKVITI
9 bjeljanjaka
12 žlica šećera
12 žlica prženih i mljvenih lješnjaka
3 žlice brašna
1,5 prašak za pecivo
KREMA 1
0,7 dcl mlijeka
10 žlica šećera
2 burbon vanil šećera
9 žumanjaka
8 žlica gustina
2 žlice brašna
80g margarina za kreme
100g bijele milka čokolad
1,5 dcl vrhnja za šlag
KREMA 2
3,5 dcl vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
OSTALO
100g prženih sjeckanih lješnjaka
200g bijele milka čokolade

Priprema
1.
BISKVITI

Izmutiti 3 bjelanjka postepeno dodavajući 4 žlice šećera. U čvrst snijeg žlicom umješati 4 žlice lješnjaka, pola praška za pecivo i 1 žlicu brašna.



Peći u okruglom kalupu 24cm na 180°C dok biskviti ne porumeni. Ponoviti postupak još 2 puta.
Trebaju biti 3 biskvita.



2.
KREMA 1

Staviti kuhati 0,5l mlijeka sa 10 žlica šećera i 2 burbon vanil šećera. U ostala 2 dcl mlijeka izmješati 8 žlica gustina, 2 žlice brašna i 9 žumanjaka.
Kada prethodno mlijeko zavri umješati drugi dio smjese i mješati dok se ne zgusne. Kada se zgusne skinuti s vatre i dodati 100g bijele čokolade i mješati dok se ne rastopi.
Ostaviti da se dobro ohladi.

Kada se krema ohaladila dobro izraditi 1,5dcl vrhnja za šlag i mikserom umješati u kremu. Zatim dodati i 80g margarina koji je stajao na sobnoj temperaturi.

3.
KREMA 2



Izraditi mikserom vrhnje za šlag s 2 žlice šećera u prahu.
4.
SLAGANJE

1. biskvit, krema 1, krema 2, posipati prženim sjeckanim lješnjacima

2. biskvit krema 1, krema 2, posipati prženim sjeckanim lješnjacima

3. biskvit, krema 2
5.
DEKORACIJA

Istopiti 200g bijele čokolade, otopljenu čokoladu istresti na papir za pečenje i raširiti ga. Staviti u frižider da se malo ohladi te onda rezati na jedno 6 cm visine koliko vam već treba.

Ostatak kreme1 namazati okolo torte i poljepiti pločice čokolade. Gore posipati lješnjacima.

Nema komentara:

Objavi komentar