.

petak, 29. travnja 2016.

Cake pops ili kolači na štapiću za vaše malene:



Iako nisu najzdraviji, ove slatkiše možete napraviti sami kod kuće, pa u svakom slučaju, znate što u njih stavljate.

 


Za cake pops vam je potrebno: biskvit, puno čokolade, mrvice za ukrašavanje i štapići.
Sastojci za biskvit:
2 jaja
50 g kakaa
250 ml prokuhane vode
120 g maslaca
150 g šećera
1 žličica vanilin praha
2 praška za pecivo
200 g glatkog brašna
na vrhu noža sode bikarbone
prstohvat soli
Priprema:
Maslac, sol i šećer dobro i kremasto izmiksati, dodati vanilin prah i jaja koja ste prethodno umutili. Suhe sastojke promiješajte posebno (brašno, prašak za pecivo, sodu) i zatim promiješati sve zajedno. U vrućoj vodi koji ste prokuhali, razmutiti kakao. Sve zajedno umiješati i izliti u pleh koji ste prekrili papirom za pečenje (veličine do 24 cm). Peći na 180 stupnjeva 45-50 minuta. Kad se biskvit ohladi, izdrobiti ga na mrvice.
Sastojci za cake pops:
100 g čokolade za kuhanje
žlica Nutele
120 g maslaca
200 g šećera u prahu
Maslac umutiti sa šećerom, a zatim dodati otopljenu čokoladu i Nutelu. Sve umutiti i ostaviti u frižideru barem 45 min. Nakon hlađenja, mrvice i masu od čokolade promiješati i početi formirati kuglice. Kad spojite palac i kažiprst u OK – to je otprilike veličina kuglica koja je potrebna. Nakon što ste napravili kuglice, ponovno ih staviti u frižider na hlađenje – oko sat i pol.


Kuglice nakon hlađenja uvaljati u bijelu ili tamnu čokoladu koju ste prethodnu na pari omekšali sa žlicom ulja (100 g čokolade). Potom kuglice uvaljati u ukrasne mrvice, zvjezdice i slično.

Nema komentara:

Objavi komentar