.

utorak, 26. travnja 2016.

TIRAMISU TORTA


Sastojci
48 kom piskota (lady fingers)
500 gr Philadelphia krem sir
150 gr Secera
400 gr whipping cream
2 supene kasike Kahlua cream liker

3 dcl jake crne kafe
kakaoa za posipanje

 
Priprema
1.
Prije nego pocnete sa slaganjem piskota, svaku piskotu, ukupno 48, izrendajte sa jednog kraja i to sa obadvije strane tako da dobijete blagi spic.

2.
Dno kalupa prekrijte sa samoljepljivom folijom ili pek papirom kako bi je lakse mogli transportovati na stalak za torte.

Napravite jaku kafu, dodajte liker i malo rashladite. Svaku piskotu umocite u kafu a potom slazite u krug, u kalupu za torte. Vodite racuna da vam piskote u narednom kruku budu slozene direktno jedna iznad druge. Bilo bi dobro  na neki nacin da zabiljezite gdje ste zapoceli sa slaganjem. Kad budete rezali parce, ne bi trebalo da presijecate piskote!
3.
Krem sir umutite sa secerom. U tankom mlazu postepeno dodavati slatku pavlaku, malo kuhane, hladne kafice i liker. Ovu kremu nanositi preko piskota, u tri sloja.
Ostaviti u frizider, najbolje preko noci, prije nego cete je prebaciti na stalak za tortu.
Pospite kakaom i sluzite!

Nema komentara:

Objavi komentar