.

ponedjeljak, 25. travnja 2016.

Štrudla sa šumskim voćem


Najjednostavniji kolači su i najukusniji kolači. Bez prevelikih dodataka aroma i začina ovo je idealan završetak dana za sve one koji paze na kalorije, a ne mogu odoljeti  desertima. Uz šalicu toplog čaja okus ovog kolača je savršen.
Sastojci:
2 lista razvaljanog lisnatog tijesta
450 – 500 gr šumskog voća
5 keksića granceralle (može i petit beure ili neki sl.)
250 gr šećera
1 puding od maline ili jagode (i vanilija dolazi u obzir)
2 vrećice vanilija šećera, korica limuna, cimet




Priprema:

Odmrznuto šumsko voće pomiješajte sa 2 dcl vode, 250 gr šećera i vanilija šećerom pa stavite prokuhati. Kad se šećer otopi šumsko voće izvadite i stavite sa strane, a u prokuhani sirup dodajte puding pomiješan sa par žlica vode (skuhajte po uputstvu na vrećici).
Ostavite da se ohladi pa pola smjese stavite na razvaljani list lisnatog tijesta (premažite lisnato tijesto do  pola). Pospite usitnjenim keksima, prekrijte sa pola šumskog voća, po želji pospite sa malo cimeta, koricom limuna i vanilija šećerom. Zamotajte, stavite na papir za pečenje. Ponovite postupak sa drugom korom lisnatog tijesta.
Prije pečenja po štrudli stavite listiće maslaca. Pecite na 180ºC 40 minuta. Toplo pospite šećerom u prahu i poslužite sa šlagom ili kuglom sladoleda. Uživajte, lijepo je, nije previše slatko.

Nema komentara:

Objavi komentar