.

utorak, 31. svibnja 2016.

COCCO-CHOCO CAKE! NESVJESTA SE KOLIKO JE OVO UKUSNO!



Sastojci
Krema
600 mlijeka
100 gr šećera
4 žumanjka
4 kom vanilin šećera
1 kom želatina u prahu
par kapi arome od vanilije
300 ml slatkog vrhnja
1 kom šlag fix-a
200 gr kokosovog brašna

Čokoladni preljev
100 gr čokolade za kuhanje
50 gr maslaca
200 ml slatkog vrhnja Sastojci Krema 600 mlijeka 100 gr šećera 4 žumanjka 4 kom vanilin šećera 1 kom želatina u prahu par kapi arome od vanilije 300 ml slatkog vrhnja 1 kom šlag fix-a 200 gr kokosovog brašna Čokoladni preljev 100 gr čokolade za kuhanje 50 gr maslaca 200 ml slatkog vrhnja Priprema Ispeći biskvit po receptu u pola količine, ako želite malenu kao što je ova moja! Skuhati mlijeko sa 150 gr kokosa u koje smo stavili 2 kom van.šećera i par kapi arome od vanilije.Skuhati dok ne provri i još pustit 2-3 min na laganoj vatri. Ohladiti 10-ak minuta. Za to vrijeme izmiksati šećer i žumanjke u čvrstu pjenu. Kokos sa mlijekom izmiksati u multipraktiku, te procijediti kroz gazu, gdje dobijemo 1/2 litre mlijeka sa okusom kokosa. Vratiti ocijeđeno mlijeko na laganu vatru i kada prokuha, polagano ga ulijevati u izmiksane žumanjke, sve skupa ponovno vratiti na laganu vatru, i prokuhavati par minuta, dok se ne zgusne. U međuvremenu pripremiti želatinu po uputama na vrećici, kada se stisnula, ubaciti je u vruću kremu, dobro promiješati i ostaviti da se hladi, uz povremeno miješanje. Dok se hladi krema(u vodi),otopiti čokoladu, maslac i 200 ml slatkog vrhnja. U hlađenu kremu umiješati šlag od 300 ml slatkog vrhnja u koje smo stavili šlag fix, izmiksati ga u čvrsti šlag. Slagati:biskvit,čokoladni preljev, krema i tako sve dok treće kore na koju stavimo manje kreme, jer je završna. Tortu sam ukrasila sa čokoladom, tek drugi dan, jer se krema treba dobro stisnuti i ohladiti…ukoliko želite, ili je ukrasite po želji…uživajte..=:))

1 komentar:

  1. Kako je ovo napisano(nigdje veze)...kako se pravi kora,šta ide u koru???

    OdgovoriIzbriši