.

utorak, 24. svibnja 2016.

Paganini


Sastojci
Sastojci za biskvit
10 bjelanjaka
280 gr. secera
280 gr. przenih mljevenih ljesnjaka
2 zlice kakaa
Sastojci za 1. fil
6 zumanjaka
1 jaje
150 gr. secera
3 rebra cokolade
1 margarin
Sastojci za 2. fil
4 zumanjka
2 pudinga od vanilije
4 zlice secera
0.7 l. mlijeka
0.5 l. izradenog tekuceg slaga



Priprema
Izrada biskvita
1.
Izmiksajte bjelanjke u cvrsti snijeg, pa dodajte secer, przene mljevene ljesnjake (najlakse ih je isprziti u tavi na sporetu i nakon toga samljeti) i kakao i sve izradite u finu smjesu.
2.
Pecite u tepsiji po zelji (ovisno koliko debeli biskvit zelite) koju ste prethodno namazali margarinom i posuli brasnom, na 180 C dok se biskvit ne odvoji od rubova tepsije.
Izrada 1. fila
3.
Zumanjke, jaje, secer i cokoladu izradite na pari. Kada se fil ohladi dodajte 1 margarin (ili po zelji vise).
Izrada 2. fila
4.
Zumanjke, puding i secer izradite i skuhajte u 0.7 l mlijeka.
5.
Kada se fil ohladi izraditi ga i dodati pola litre izradenog tekuceg slaga.
Posluživanje
Slaganje: Biskvit – tamni fil – svijetli fil
Na kraju posuti kolac sa przenim mljevenim ljesnjacima. Dobro ga ohladite i uzivajte!!!

Nema komentara:

Objavi komentar