.
utorak, 31. svibnja 2016.
Sastojci
1 salica 250 ml.
2 1/4 salice samljevenih graham krekersa
5 zlica secera u prahu
10 zlica otopljenog putera
KREMA OD SIRA:
1 pak. krem sira (Philly-226gr)
1 zlicica vanille extrakt
1/2 salice secera u prahu
1 salica izmucene slag pjene (ili slatko vrhnje)
KREMA OD JAGODA:
1/2 salice kipuce vode
85 gr. preliva za kolace od jagoda
1 vocni jogurt od jagode (170gr.)
6 salica izmucene slag pjene ili slatkog vrhnja
Priprema
Sameljite graham krekerse.
U krekerse dodajte secer i otopljenji puter.Izmijesajte smjesu,stavite u pleh,ravnomjerno rasporedite i pritisnite sa prstima.Pleh stavite u fridz oko 15 min.
U omeksali krem sir dodajte secer i vanillu extrakt.Miksajte da se smjesa sjedini a zatim dodajte 1 salicu umucene slag pjene(slatko vrhnje).
Krem sir premazite preko smjese krekersa.
KREMA:
U kipucu vodu dodajte zelatin od jagoda i mijesajte dok se zelatin ne otopi.
U zelatin od jagoda dodajte vocni jogurt od jagoda i mijesajte sa muckalicom.
U zelatin od jagoda dodavajte postepeno izmucenu slag pjenu(ili izmuceno slatko vrhnje) i mijesajte sa spatulom.Krema treba biti kao na slici.
Kremu od jagoda premazite preko krem sira i stavite u fridz oko 3-4h. da se stvrdne.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar