Sastojci
Tijesto
10 dkg margarina
20 dkg brašna
3 žumanjka
2 žlice šećera
malo soli
malo praška za pecivo
1 žlica vrhnja
Nadjev
3 bjelanjka
20 dkg samljevenih oraha ili badema
15 dkg šećera
3 rebra čokolade
1 vanili šećer
ribana korica limuna, malo ruma
3 velike žlice marmelade od marelica
10 dkg oraha krupno nasjeckanih.
Priprema
1.
tijesto: od navedenih sastojaka umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata
2.
tijesto razvaljati i staviti u pleh (predhodno namazan ili obložen papirom za pečenje), namazati sa marmeladom (obično marmeladu prvo dobro izmiješam da ju je lakše mazati)
3.
za nadjev istući bjelanjke i u njih dodati, mljevene orahe, šećer, otopljenu čokoladu, vanili šećer, malo ruma i ribanu koricu limuna. Dobivenu smjesu staviti na tijesto.
4.
10 dkg oraha narezati na krupnije komade i posipati na kolač
5.
peći na 180 C, oko 20 minuta
6.
narezati na šnite dok je vruće
Nema komentara:
Objavi komentar