.

ponedjeljak, 2. svibnja 2016.

RADINA TORTA! UH KAKO JE DOBRA, OVAKO NEŠTO NISTE JOS PROBALI!



SASTOJCI
2 kom bjelanaca+malo soli
75 g šećera
25 g oštrog brašna
15 g gustina
1 najmanja kašičica praška za pecivo
35 ml ulja




VOĆNI FIL
350 g malina (svježih ili smrznutih)
4-5 kašika šećera
40 g gustina + malo vode
20 g maslaca

Preliv za kore
100 -150 ml mlijeka
1 kaš. šećera+ 1/2 šipke vanile

FIL II
350 ml šlag
100 g tamne čokolade sa komadićima narandže (70-75%)
120 g mliječne čokolade
1 vrhom puna kašika masnijeg kiselog vrhnja ili milerama
2 kašike fila III



FIL III
350 g mascarpone sira
4 kom žumanca
100 g šećera u prahu
naribana korica narandže
150 ml šlag 5+

Dekoracija
Po želji maline, čokolada i sl.

Nema komentara:

Objavi komentar