.

nedjelja, 19. lipnja 2016.

BIJELA TORTA! MMMM…, KREMASTO…, PROBAJTE MALO : -))




SASTOJCI
ZA KORU
200 g nasjeckanih oraha
8 bjelanjaka
100 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
80 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
50 ml ulja
100 g grožđica
Za premazivanje kore:
100 g Džema marelica Podravka



ZA KREMU
8 žumanjaka
120 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
300 g mascarpone sira
150 ml slatkog vrhnja
Za ukrašavanje:
500 g Šlaga 5+ Dolcela
čokoladne mrvice

PRIPREMA
1.
Veću tepsiju (Ø30 cm) obložite papirom za pečenje, premažite maslacem i pospite brašnom. Orahe krupno nasjeckajte i rasporedite po tepsiji.
2.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer i vanilin šećer da dobijete gustu, bijelu, pjenastu kremu.

3.
Kremi dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, promiješajte, umiješajte ulje i grožđice. Pripremljenu smjesu nanesite na orahe.
4.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, a zatim smanjite temperaturu na 180°C. Pecite 15-20 minuta, izvadite tepsiju i stavite je na vlažnu krpu oko 15 minuta.
5.
Koru preokrenite na podlogu za torte tako da orasi budu prema gore. Ostavite je da se ohladi, a zatim premažite džemom.
6.
Za kremu žumanjke stavite u metalnu posudu i zajedno sa šećerom i vanilin šećerom miješajte dok ne dobijete gustu pjenu.
7.
Posudu stavite na posudu s vrelom vodom pa kuhajte kremu na pari uz stalno miješanje (oko 10 minuta). Kuhanu kremu ostavite da se ohladi.
8.
U ohlađenu kremu umiješajte sir mascarpone, a zatim lagano umiješajte slatko vrhnje prethodno istučeno u čvrsti šlag.
9.
Preko pripremljene kore nanesite laganu kremu i ostavite hladiti nekoliko sati u hladnjaku.
10.
Prije posluživanja na tortu nanesite tučeni šlag.
Posluživanje
Ohlađenu tortu narežite na kriške i pospite čokoladnim mrvicama.

Savjet
Ovo je vrlo velika torta, a ako želite tortu od Ø 22 cm prepolovite količinu sastojaka.

Nema komentara:

Objavi komentar