.

nedjelja, 19. lipnja 2016.

Grčka baklava

Grčka baklava

Sastojci

10 osoba

3 Jaja
12 Kašika mleka
12 Kašika zejtina
12 Kasika brasna
12 Kasika griz
1 Pecivo
200g Mlevenih oraha
200g Secera
Za serbet prokuvati 700g secera i 700ml vode
Priprema

1.

Mikserom umutiti zumanac i secer,  zatim dodati belanac

2.



Ostale sastojke dodajte u smesu, jedno po jedno i umutiti zicom



3.

Kada smesu sipate u nauljen pleh za pecenje,  odozgo dodajte seckane orahe.  Odprilike jednu solju, za doncaffe

4.

Stavite da se pece



5.

Dok se kolac pece,  stavite  serbet, da kljuca 5min, zatim ohladiti

6.

Vruc kolac preliti prohladjenim serbetom

Nema komentara:

Objavi komentar