.

srijeda, 8. lipnja 2016.

Štrudla od tikvica s grisom



Sastojci
5 listova tijesta za savijače
3 veće tikvice
2 jaja
300 gr. svježeg sira
2 dl. kiselog vrhnja
5 žlica Pšeničnog grisa Podravka
sol, papar
150 gr. maslaca ili margarina

Koristili smo

Pšenična krupica


Priprema
1.
Tikvice dobro oprati i naribati neoguljene. Osoliti i ostaviti da se ocijede, oko pola sata.
U svježi sir umiješati jaja  i vrhnje, dodati ocijeđene tikvice i gris. Popapriti i dobro zamiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Maslac rastopiti.
Kore za pitu namazati maslacem, filati smjesom do pola i zarolati. Slagati u lim obložen papirom za pečenje.


2.
Prije pečenja premazati maslacem i narezati na komade. Peći na 200C oko 45 minuta.


Nema komentara:

Objavi komentar