.
petak, 10. lipnja 2016.
Sastojci
1 Cheesecake Dolcela
1 žlica Kakaa u prahu Dolcela
3 žlice mlijeka
60 g maslaca
350 ml mlijeka
300 g svježeg sira (mascarpone)
150 g čokolade
Priprema
1.
Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
2.
Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).
3.
Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.
4.
Stavite u hladnjak na 20 minuta.
5.
Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom (3 minute) da dobijete kremu.
6.
Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
7.
Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
8.
U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
9.
Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća).
Posluživanje
Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.
Savjet
Umjesto u obliku loptica, čokoladnu kremu možete nanijeti u obliku spirale ili išarati u obliku mreže.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar