.
subota, 18. lipnja 2016.
Sastojci
4 osobe
500g pileća prsa/na kockice
200ml mlijeka
6kom malih mladih krumpira
1 luk
2kom srednje rajčice
3 manja češnja češnajka
150g sira/gauda
Preljev:
2 jaja
3žlice kiselog vrhnja
100ml mlijeka
ulje za premazivanje
Priprema
1.
Narežite piletinu na kockice prelite je mlijekom i ostavite stajati 1h u frižideru. Ogulite i narežite krumpir na fetice .Narežite luk/tanko.Narežite rajčice na fete .Napravite male kofice od folije /6 kom./manje više ovisi o vama/ako ne želite možete sve raditi u velikom protvanu ali ovako bude baš fora.Folije premažete sa uljem neka bude dobro premazano.U zdjelicu promiješate jaja,mlijeko i kiselo vrhnje sol i papar.
Slažite :na dno stavite krumpir ,lagano ga posolite i popaprite ,stavite narezani luk ,stavite piletinu /koju ste ocijedili od mlijeka i lagano posolili i poparili ,.Na piletinu složite rajčice pospete ih sa sitno nasjeckanim češnjakom ,prelite sve sa preljevom koji ste pripremili ,pospete ribanim sirom .Poklopite folijom.
2.
Pecite 20-30 min/180C odvojite poklopac pa nastavite peci jos 10 min.dok se sve fino ne zapeče i dobije boju. Uživajte uz salatu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar