.
ponedjeljak, 20. lipnja 2016.
SASTOJCI
Tijesto
1 srednja jabuka
2 dl kiselog vrhnja
1 jaje
1 ribana korica limuna
5 dag (3 žlice) kristal šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
1 pecilni prašak
1 žlica ruma
35 dag (20 žlica) glatkog brašna
1 žlica ulja
5 dag grožđica (po želji)
Ostalo
4 dl ulja
5 dag šećera u prahu
PRIPREMA
1.
Jabuci oguliti koru i sitno naribati.
2.
Dodati kiselo vrhnje, šećer, vanilin šećer i jaje te dobro izmiješati ili miksati spiralnim nastavcima miksera. Dodati naribanu koricu limuna, rum te dodavati brašno sa pecilnim praškom. Na kraju dodati žlicu ulja.
3.
Ulje zagrijati na srednju temperaturu. Uzeti dvije žlice. Kad je ulje zagrijano, žlice umočiti u ulje pa jednom žlicom vaditi hrpice tijesta veličine oraha a drugom žlicom tijesto pogurati u ulje kako bi hrpice bile okruglog oblika i bez “krakova” :).
4.
Pržiti sa obje strane do zlatnožute boje pa vaditi i posuti šećerom u prahu.
izvor:www coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar