.
subota, 11. lipnja 2016.
Baklavu baš volim u svim oblicima i punjenjima!
SASTOJCI
Potrebno je:
500 gr kora
100 gr griza
200 gr mlevenih oraha
100 gr rendane čokolade
250 gr margarina
SIRUP
500 gr šećera
2 dcl vode
1/2 limuna
PRIPREMA
1.
Pomešati skupa, griz, mlevene orahe i rendanu čokoladu.
2.
Uzeti jednu koru , presaviti je na pola i na jedan kraj staviti smesu od griza, ćokolade i oraha, i uviti u rolat, koji stavimo u pleh. Tako uraditi sa preostalim korama i filom.Složene rolate u plehu isečemo na komade dužine 6-7 cm.
3.
Istopimo margarin i prelijemo baklavu, i pečemo.
Pečenu baklavu prelijemo hladnim sirupom.
4.
Sirup: Šećer i vodu kuvamo kad provri 5 minuta , pred kraj dodamo kriške limuna i ostavimo da se ohladi.
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar