.
utorak, 7. lipnja 2016.
Sastojci
Korica:
4 jaja
5 kasika šećera
200g margarina
100g čokolade
2 kasike (pune) brašna
čokoladno mleko ili nes kafa za prelivanje kore;
Fil 1.
1/2 l slatke pavlake
250g čokolade
Fil 2.
1/2 l slatke pavlake
100g krupno narendane Cipiripi table
50-100g pečenih mlevenih lešnika
Priprema
1.
Korica:
Od navedenih sastojaka ispeci koricu, pa preliti cokoladnim mlekom ili nes kafom;
2.
Fil 1.
1/2 l slatke pavlake i 250g cokolade zagrevati do kljucanja (ali da ne prokljuca), pa dobro ohladiti i umutiti do zeljene cvrstine;
3.
Fil 2.
1/2 l slatke pavlake cvrsto umutiti, pa podeliti na dva dela;
u prvi deo dodati krupno narendanu Cipiripi tablu i malo pecenih mlevenih lesnika, a drugi deo ostaje beo;
4.
Filovati :
korica – cokoladni fil – Cipiripi fil (kornet fil) – slatka pavlaka;
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar