.
nedjelja, 19. lipnja 2016.
SASTOJCI
biskvit
• 3 jaja
• 10 dag šećera
• 1 vanilin šećer
• 5 dag brašna
• 2,5 dag škrobnog brašna
• 1 m.ž praška za pecivo
svijetli sloj
• 50 dag krušaka (iz limenke)
• 8 listića želatine
• 60 dag jogurta
• 40 dag vrhnja za šlag
• 10 dag šećera
tamni sloj
• 4 listića želatine
• 10 dag čokolade
• 125 ml mlijeka
• 40 dag vrhnja za šlag
PRIPREMA
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.Pripremite smjesu za biskvit od jaja,šećera,vanilin šećera,oba brašna i praška za pecivo.Dno kalupa za torte promjera 26 cm obložite papirom za pečenje,ulijte smjesu i pecite oko 30 minuta,a zatim ga ohladite.
U sredinu kalupa stavite čašu promjera 10 cm.Ocijedite kruške pa ih stavite okočaše.
8 listića želatine uronite u vodu da omekšaju,zatim istisnite vodu iz nje pa je otopite.Pomiješajte jogurt i šećer.Dvije žlice te smjese umiješajte u želatinu,a zatim želatinu umiješajte u preostali jogurt.Vrhnje za šlag istucite čvrsto,dodajte u smjesu od želatine i jogurta.
Ovu bijelu smjesu rasporedite po kruškama pa stavite na 5 sati u hladnjak da se dobro stisne.
U vodu uronite 4 listća želatine.Čokoladu nasjeckajte pa rastopite u toplome mlijeku.U rastopljenoj čokoladi otopite želatinu.Vrhnje za šlag čvrsto istucite pa ga umiješajte u smjesu od čokolade i želatine.
Izvadite čašu iz kalupa pa rupu ispunite čokoladnom kremom.Ostatkom premažite tortu.Ostavite u hladnjaku preko noći i ukrasite po želji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar