.
nedjelja, 19. lipnja 2016.
SASTOJCI
Biskvit
• 5 jaja
• 200g šećera
• 250g brašna
• 150ml ulja
• 150ml iscjeđenog soka od naranče
• zrno soli
preljev
• 200g jagoda
• 100g šećera
fil
• 500g jagoda
• 2 žlice šećera
• 1 vrećica želatine (preljev za torte)
• 300ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
500G jagoda razrežite na četvrine i pospite sa 2 žlice šećera ,stavite u hladnjak da puste sok
Preljev
200g jagoda propasirajte i dodajte im šećer i prokuhajte 10 minuta dok se preljev malo ne reducira i stavite ga na hlađenje
Biskvit
Dobro istucite jaja sa šećerom da bude kremasta smjesa te im polagano dodavajte ulje a zatim i sok i na kraju umješajte brašnom Pecite na 180 stupnjeva otp 25 minuta.
Biskvit vam mora biti malo čvršći zato se u njega ne dodaje prašak za pecivo
Kada se biskvit ohladi prerežite ga popola i sredinu namažite ukuhanim preljevom
Stavite obruč oko torte te na gornju koru poslažite jagode u sok koji vam je ostao dodajte 2-3 žlice vode i prelijte ga preko jagoda da vam se namoči i biskvit
Skuhajte želatinu po uputama na vrećici i prelijte preko jagoda,ako netko ne voli želatinu jagode možete i preljevom kojeg ste stavljali između dvije kore preliti ali onda uduplajte dozu za preljev
rubove torte ukrasite tučenim slatkim vrhnjem
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar