.
nedjelja, 19. lipnja 2016.
Sastojci
Za testo:
150 gr ražanog brašna
150 gr ječmenog brašna
20 gr belog pšeničnog brašna*
1 ravna kašičica suvog kvasca
1 kašičica soli
50 gr (2 kašike) svinjske masti
2 dl tople kisele vode
Za nadev:
150 gr kremastog sira
50 gr maslaca
50 gr slanine
oko 10 većih listova spanaća
Priprema
1.
U činiju staviti sve sastojke za testo i umesiti ga. Ukoliko je potrebno dodati još malo brašna, ali testo mora ostati meko i masno. Belo brašno se može i izostaviti, u korist nekog integralnog, po želji.
Pokriti i ostaviti da se odmori dok pripremimo sastojke za nadev.
2.
Spanać oprati i odstraniti središnji zadebljali deo.
Slaninu iseći na sitne, tanje komadiće.
3.
Podlogu za rad posuti brašnom i oklagijom tanko razvući testo.
Premazati ga krem sirom i posoliti. Hladan maslac narendati preko sira, zatim poslagati slaninu i spanać (svež, ne blanšira se). Malo rukama pritisnuti da se spanać “zalepi” pa pažljivo uviti rolat.
Rolat seći na parčiće debljine oko 1,5 cm i stavljati ih na pleh obložen pek-papirom.
Prekriti krpom i ostaviti desetak minuta, dok se ne ugreje rerna. Peći na 180 stepeni, dok ne porumene.
Posluživanje
Ideja za recept je iz časopisa Hrono kuhinja, s tim da je u originalnom receptu nadev drugačiji i umesto kvasca koristi se prašak za pecivo.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar