.

nedjelja, 19. lipnja 2016.

Integralni pužići

Integralni pužići

Sastojci

Za testo:
150 gr ražanog brašna
150 gr ječmenog brašna
20 gr belog pšeničnog brašna*
1 ravna kašičica suvog kvasca
1 kašičica soli
50 gr (2 kašike) svinjske masti
2 dl tople kisele vode
Za nadev:
150 gr kremastog sira
50 gr maslaca
50 gr slanine
oko 10 većih listova spanaća
Priprema

1.

U činiju staviti sve sastojke za testo i umesiti ga. Ukoliko je potrebno dodati još malo brašna, ali testo mora ostati meko i masno. Belo brašno se može i izostaviti, u korist nekog integralnog, po želji.

Pokriti i ostaviti da se odmori dok pripremimo sastojke za nadev.



2.

Spanać oprati i odstraniti središnji zadebljali deo.



Slaninu iseći na sitne, tanje komadiće.



3.

Podlogu za rad posuti brašnom i oklagijom tanko razvući testo.



Premazati ga krem sirom i posoliti. Hladan maslac narendati preko sira, zatim poslagati slaninu i spanać (svež, ne blanšira se). Malo rukama pritisnuti da se spanać “zalepi” pa pažljivo uviti rolat.



Rolat seći na parčiće debljine oko 1,5 cm i stavljati ih na pleh obložen pek-papirom.

Prekriti krpom i ostaviti desetak minuta, dok se ne ugreje rerna. Peći na 180 stepeni, dok ne porumene.



Posluživanje

Ideja za recept je iz časopisa Hrono kuhinja, s tim da je u originalnom receptu nadev drugačiji i umesto kvasca koristi se prašak za pecivo.

Nema komentara:

Objavi komentar