.
subota, 4. lipnja 2016.
Topi se u ustima, ukus je neverovatan… Ma, da vam ne pričamo dalje, morate sami da prosudite
Čim je probate, postaće vaša omiljena torta, jer je arapska bajka torta koja je idealno kremasta i idealno sočna.
Potrebno za koru: 2 jaja, 150 grama šećera, 150g margarina, 4 kašike kakaa, 25 dkg brašna, kesica praška za pecivo.
Potrebno za fil: 1 limun, 2 dl mleka, 5 kašika pšeničnog griza, 150 grama margarina, 20 dkg šećera.
Dekoracija: 10 dkg čokolade i seckanih oraha, 40 grama margarina, 2 kašike kakaa, 1kašika ulja, 6 kašika mleka.
Postupak
Da napravite koru, umutite jaja i šećer u dubokoj posudi pa dodajte kakao i izmešajte. U drugoj posudi izmešajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte margarin koji ste narendali i umesite rukama.
Dodajte u smesu sa jajima i sjedinite. Podelite na 3 dela, razvucite okrugle kore i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.
Da napravite fil, kuvajte na slaboj vatri mleko i šećer, postepeno mešajući. Nakon što provri, smanjite vatru pa dodajte griz i mešajte dok se zgusne.
Umutite margarin i limunov sok pa sjedinite sa grizom i mikseromo umutite smešu.
Premažite kore filom i redajte ih jednu na drugu.
Čokoladu i kakao otopite s margarinom, mlekom i uljem, ohladite i prelijte tortu. Pospite orasima.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar