Zgodno za zaposlene jer se moze pripremiti vece ranije.
Sastojci
500 grama mlevenog mesa
2 krompira
2 mrkve
1 glavica crnog luka
4.5 kasike brasna
1/2 kesice praska za pecivo
Sastojci
500 grama mlevenog mesa
2 krompira
2 mrkve
1 glavica crnog luka
4.5 kasike brasna
1/2 kesice praska za pecivo
malo vode
1 mala soljica ulja
sol, biber, vegeta
suvi persunov list
ulje za przenje
Priprema
1.
Krompir, luk i mrkvu ocistiti i sve naribati na ribez.
2.
Pomesati sa mlevenim mesom. U to dodati brasno, prasak za pecivo, malo vode, ulje, persunov list, sol, biber i vegetu.
3.
Sve dobro izmesati i ostaviti da odstoji u frizideru nekoliko sati, ali je najbolje da ostane celu noc.
4.
1 mala soljica ulja
sol, biber, vegeta
suvi persunov list
ulje za przenje
Priprema
1.
Krompir, luk i mrkvu ocistiti i sve naribati na ribez.
2.
Pomesati sa mlevenim mesom. U to dodati brasno, prasak za pecivo, malo vode, ulje, persunov list, sol, biber i vegetu.
3.
Sve dobro izmesati i ostaviti da odstoji u frizideru nekoliko sati, ali je najbolje da ostane celu noc.
4.
Vlaznim rukama formirati snicle velicine hamburgera ili manje, pa ih praziti u vrelom ulju.
5.
Pecene snicle stvljati na kuhinjski papir da se upije suvisna masnoca.
Posluživanje
Ovo je recept iz izdanja “Mleveno meso 2”. Od ove smese bude oko 15 manjih snicli ili manih pljeskavica.
5.
Pecene snicle stvljati na kuhinjski papir da se upije suvisna masnoca.
Posluživanje
Ovo je recept iz izdanja “Mleveno meso 2”. Od ove smese bude oko 15 manjih snicli ili manih pljeskavica.
Nema komentara:
Objavi komentar