.

srijeda, 1. lipnja 2016.

MINJON TORTA!!! Konacno, moj prvi trocifreni receptek, pa sam zelela da Vas za ovaj mali jubilej pocastim jednom finom i dobro poznatom tortom…dragi moji, izvolite!



Konacno, moj prvi trocifreni receptek, pa sam zelela da Vas za ovaj mali jubilej pocastim jednom finom i dobro poznatom tortom…dragi moji, izvolite!:))) Za sledecih 100 recepteka spremam i dalje nesto finooo…:)))
Sastojci
Prva kora
5 belanaca
150 g secera
200 g mlevenih oraha
1 kasika brasna
Druga kora
5 belanaca
150 g secera

200 g mlevenih pecenih lesnika
1 kasika brasna
Treca kora
5 belanaca
150 g secera
200 g mlevenih badema
1 kasika brasna
Fil
15 zumanaca
15 kasika secera
100 g cokolade
300 g maslaca
Cokoladna glazura
200 g cokolade
6 kasika ulja

Priprema
1.
Lesnike prethodno ispeci u pecnici, skinuti tanku braon ljusku i samleti. Bademe preliti kipucom vodom, oljustiti i isto ispeci u pecnici, pazeci da ostanu svetli.
2.
Postupak je isti za sve tri kore: penasto umutiti belanca, dodati secer i na kraju pazljivo umesati orahe/lesnike/bademe i dodati kasiku brasna.
3.

Sipati u pleh oblozen masnim papirom i peci na 180-200 C, oko 20 minuta.
4.
U medjuvremenu pripremiti fil: kuvati na pari zumanca i secer, pa kad se zgusnu dodati cokoladu.
5.
Ohladjeni fil izmesati sa umucenim maslacem i filovati kore, prvo sa orasima, u sredini sa bademima, a odgore staviti koru sa lesnicima.
6.
Premazati tanko filom sa svih strana, pa kad se malo rashladi preliti cokoladnom glazurom.
7.
Za dekoraciju umutiti penasto maslac i rastopljenu cokoladu (1:1), i spricem sa zvezdastim nastavkom napraviti borduru. Stranice ukrasiti mlevenim grilijasem ili posuti mlevenim lesnicima.
8.
Cela tortica
Posluživanje
Navedene mere su za pleh velicine 20×33 cm. Ako vise volite da korice budu tanje, smanjite proporcionalno sve sastojke (stavite recimo 4 jaja, 120 g secera i 150 g orasatih plodova).
Torticu je najbolje napraviti dan-dva ranije, a po zelji moze se smanjiti kolicina secera u koricama.

Nema komentara:

Objavi komentar