.
petak, 29. travnja 2016.
SASTOJCI
Tijesto
250 g McVities Digestive keksića(oni bez čokoladnog preljeva)
100 g maslaca
Žuta krema
600 g krem sira
2 jaja
4 žlice šećera
Bijela krema
2 kisela vrhnja (plavo i crveno)
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
PRIPREMA
Izlomite keks pa ih zajedno sa maslacem narezanim na kockice stavite u multi praktik,nek se poveže.Kalup za torte obložite masnim papirom te utisnite podlogu od keksa i maslaca.
Pecite na 170 stupnjeva 5 minuta.Izvadite iz pećnice i ohladite.
Miksajte sir i šećer dok smjesa ne postane kremasta.Zatim dodajte jedno po jedno jaje,dobro izmksajte i izlijte smjesu na podlogu od keksa.Pecite na 175 stupnjeva oko 15 minuta,a onda temeraturu spustite na 160 stupnjeva i pecite još 10 minuta.
Nakon pečenja ostavite tortu nekoliko minuta u odškrinutoj pećnici,a oda izvadite i ostavite da se ohladi.
Izmiksajte vrhnje sa šećerom i vanilinim šećerom i premažite tortu.
Vratite u pećnicu i pustite da se na 150 stupnjeva peće 5 minuta.
Tortu ohladite na sobnoj teperaturi,a zatim u hladnjak preko noći.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar