.
subota, 30. travnja 2016.
SASTOJCI
– oko pola kilograma krompira
– 1 glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– 1 jaje
– 50-70 gr tvrdog sira
– 200-250 gr sitno iseckanog pilećeg mesa
PRIPREMA
Obarite krompir. Izgnječite ga, dodajte jaja i napravite pire (muteći ga mikserom). Ostavite da se ohladi.
Crni luk sitno iseckajte, izdinstajte, dodajte isitnjenu piletinu i beli luk, i dinstajte dok ne bude gotovo.
Prekrijte tepsiju papirom za pečenje, premažite ga sa malo ulja ili putera. Od pirea formirajte „gnezda“ koristeći platnenu kolačarsku kesu. Ako je nemate, možete pire stavljati kašikom.
Krompirova "gnezda" sa piletinom
U gnezda stavite fil od piletine. Odozgo pospite sirom.
Krompirova "gnezda" sa piletinom
Zapecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25-30 minuta.
Ako želite, pre posluživanja gotovo jelo ukrasite peršunom.
Krompirova "gnezda" sa piletinom
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar