.
srijeda, 27. travnja 2016.
SASTOJCI
300 gr krem sira (philadelphia, ricotta)
250 gr secera (ja sam stavila steviju)
200 ml slatke pavlake
1 instant cokoladni puding
120 ml mlijeka
100 gr cokolade
malo narezanih oraha za ukrasavanje
PRIPREMA
Krem sir ostaviti da omeksa na sobnoj temperaturi. Za tim izmjesati sir i secer.
Posebno izmutiti vrhnje za slag da bude cvrsto, pa ga dodati siru. Malu vatrostalnu tepsiju obloziti celofanom pa istresti pola smjese. Na pari otopiti cokoladu, dodati u preostali dio smjese, te dodati mlijeko i instant puding, pa sve dobro izmjesati dok se ne dobije cvrsta krema.
Cokoladnu kremu rasporediti preko bijele, pa ostaviti naj manje 4 sata u frizider. Kad se dobro rashladi, kolac istresti na tacnu, skloniti foliju, pa ga ukrasiti sjeckanim orasima.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar