.

petak, 29. travnja 2016.

NOELLINA TORTA!!



SASTOJCI
Rolade (sastojci za 1 roladu) – izraditi 2 rolade
4 jaja
80 g šećera u prahu
100 ml ulja
50 g gustina
50 g glatkog brašna

2 jušne žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
Krema za rolade:
400 ml mlijeka
150 g šećera
4 jušne žlice oštrog brašna
150 g margarina

Krema
500 g mascarponea
2 jušne žlice šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
150 g bijele čokolade
100 g mliječne čokolade
50 g čokolade za kuhanje

PRIPREMA
Rolade
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom. Postepeno dodajte ulje u tankom mlazu.
Zajedno promiješajte gustin, brašno, prašak za pecivo i kakao te ručno umiješajte u smjesu od jaja.
Pecite oko 12 minuta na 180 stupnjeva u plehu veličine 28x39cm obloženom papirom za pečenje.

S pečenog tijesta skinite papir za pečenje i zarolajte po dužini zajedno s krpom posipanom šećerom.
Ostavite da se ohladi.

Ispeći dvije takve rolade.
Ohlađene rolade ne preobilno premazati bijelom kremom za roladu.

Krema za rolade
300 ml mlijeka sa šećerom zagrijte do vrenja, a brašno s preostalih 100 ml izmiješajte kako ne bi nastale grudice. Smanjite vatru i u mlijeko dodajte razmućeno brašno s mlijekom te kuhajte dok se krema zgusne i počinje odvajati od dna. Ohladite kremu.

Margarin pjenasto izradite i dodajte ohlađenu kremu od brašna.
Sve zajedno dobro mikserom izmiješajte.



Kreme ima dosta za premazivanje obje rolade. Nemojte premazivati rolade preobilno, a ostatak kreme iskoristite za ukrašavanje torte nakon hlađenja.

Krema
Mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu u jednoj posudi, a u drugoj vrhnje istucite u šlag (pazite da ne pretjerate s miješanjem kako ne biste dobili maslac). Šlag i mascarpone lagano zajedno promiješajte, pa razdvojite na dva jednaka dijela.

U jednu polovicu pjenjačom umiješajte otopljenu bijelu čokoladu, a u drugu polovicu otopljenu mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje.

Slaganje torte
Okrugli kalup za torte (26 cm)obložite prijanjajućom folijom, a na dno stavite papir za pečenje.

Rolade narežite na ploške otprilike 1,5 centimetar široke. Brišite nakon svakog rezanja nož ubrusom kako se rolade ne bi previše isprljale kremom (možete rolade staviti i na neko vrijeme u hladnjak pa će se lakše rezati i manje razmazivati krema).
Kalup za torte obložite narezanim ploškama rolade. Prvo ploškama obložite rub okvira za torte tako da stavljate plošku do ploške okomito, pa zatim vodoravno polegnite preostale ploške.

U pripremljeni kalup za tortu obložen ploškama rolade prvo stavite kremu s bijelom čokoladom, poravnajte, pa premažite kremom s tamnim čokoladama.

Stavite u hladnjak na barem 4 sata kako bi se torta dobro ohladila i stisnula. Nakon hlađenja skinite obruč i foliju te ukrasite preostalom kremom od rolada.

Nema komentara:

Objavi komentar