.
subota, 30. travnja 2016.
Cesto mi se desi da mi ostane hleb koji nismo iskoristili…Ovog puta je ostala cela vekna!!!! Baciti ga, ne nikako!!! Spremila sam veceru i svi smo bili zadovoljni!!!
Sastojci
1 vekna hleba/ 600 g/
300 g sitnog kravljeg sira, moze i Feta
3 jajeta
200 ml kis. pavlake/ vrhnja/
200 ml mleka
200 ml kisele vode
malo soli
malo ulja
po zelji susama.
Priprema
Iseci hleb na kriske, pa polovinom
prekriti nauljen pleh. Paziti da
izmedju kriski ne ostane praznog mesta.
2.
Umutiti 1 jaje sa sirom i malo kis. vode
i tom smesom preliti prvi sloj hleba.
3.
Umutiti 2 jajeta sa malo soli, mlekom,
kis. pavlakom i ostatkom kisele vode .
Preko prvog sloja hleba i fila od sira,
staviti drugi sloj hleba i preliti
drugim filom.
4.
Dobro natopiti kriske hleba i ostaviti
30 minuta da odstoji.
5.
Zagrejati rernu na 200 stepeni,
posuti pitu susamom po zelji i
ispeci do zlatne boje.
Posluživanje
Pre sluzenja, isecenu pitu mozete posuti sa sitno iseckanom prsutom ili suvim vratom. Sluziti uz jogurt. Ovog puta sam imala hleb sa mekinjama i bas je pita bila rastresita i zadovoljna sam ovim receptom koji sam pronasla na jednom forumu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar