.
četvrtak, 28. travnja 2016.
Sastojci:
Za ganaš:
300 ml slatke pavlake
250 g tamne čokolade
30 g putera
I još:
200 ml slatke pavlake
1 pakovanje Vincinni gotovih kora
3 dl mleka
2 kašike nesquik kakao praha
50 g čokolade.
Priprema
Ganaš krem:
300 ml slatke pavlake staviti u šerpicu i zagrejati na umerenoj vatri. Čim počne da vri, skloniti sa vatre, sipati preko izlomljene čokolade, omekšanog putera i mešati dok se ne dobije glatka homogena masa. Staviti 15-20 minuta u frižider da se krem ohladi, zatim ga umutiti.
Umutiti 200 ml slatke pavlake. 3 dl mleka pomešati sa 2 kašike nesquika i natopiti kore. Filovati kore sledećim redosledom: Kora – ganaš krem – slatka pavlaka – kora – ganaš krem – slatka pavlaka – kora – ganaš krem – čokoladna glazura.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar