.
subota, 23. travnja 2016.
SASTOJCI
Podloga:
• 150 grama integralnih keksi
• 2 žlice šećera
• 60 ml rastopljenog maslaca
Nadjev od sira:
• 280 grama šećera
• 2 žlice brašna
• 1 kg svježeg sira
• 180 ml kiselog vrhnja
• 4 jaja
• 2 žumanjka
• 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Glazura: (nije obavezna)
• 200 grama bijele čokolade
• 160 ml vrhnja za šlag
• 1/2 vrećice želatine
PRIPREMA
1. Izmrvite integralne kekse pa pomješajte sa šećerom i rastopljenim maslacem, pa utisnite u kalup u koji ste stavili pek papir i pecite 10 min. na 180 stupnjeva.
2. Jaja izmješajte sa šećerom i brašnom pa dodajte sir i vrhnje i vaniliju pa lagano izmješajte.
3. Pečenu podlogu omotajte sa folijom izvana i iznutra.
4. Ulijte fil na podlogu a sve to onda stavite u jednu širu posudu u koju do pola kalupa torte nalijte vruću vodu i stavite da se peče na 170 stupnjeva sat i 50 min.
6. Želatinu rastopite po uputama pa ju dodajte u rastopljenu čokoladu i vrhnje za šlag.
7. Kad izvadite tortu iz pećnice vanjsku foliju maknite a kad se malo ohladi prelijte glazurom.
8. Torta izvađena iz kalupa i spremna za rezanje.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar