.
četvrtak, 28. travnja 2016.
Sastojci
biskvit
300g keksa domaćice
100g maslaca
fil
500g mascapone sira
500ml slatkog vrhnja
200ml kiselog vrhnja
250g čokolade za kunanje
2 žlice kakaoa
100g šećera u prahu
1 žlčiica istant kave(ako volite )
1 vrćica želatine
glazura
100g čokolade
100g kreme
par keksića za ukrašavanje
Priprema
1.
Izmrvite keks i dodajte mu otopljeni maslac pa povežite
2.
Obložite lim pek papirom i rukama utisnite biskvit i stavite na hlađenje
3.
Izmiksajte slatko vrhnje sa šećerom u prahu
4.
Izmiksajte kiselo vrhnje,kakao,kavu,i na kraju otopljenu čokoladu,u ovu sjesu dodajte otopljenu želatinu i mascapone sir
5.
Odmah dodajte i tučeno slatko vrhnje i još jednom dobro izmiksajte.
Sto grama od ove kreme odvojite za glazuru
6.
Ostatak kreme izlijte u kalup sa biskvitom.
Dobro poravnajte i ostavite na hlađenje
7.
GLAZURA:Otopite kremu koju ste odvojili i čokoladu na pari i pustite da se malo prohladi te prelijte preko torte(obruč nemojte skidati tek kad se torta ohladi)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar