SASTOJCI
Podloga
• 220 g grancereale keksa
• 30 g mljevenih oraha
• 150 g maslaca
• 2 zlice ruma
• 1 zlica ekstrakta vanilije
Kreme
• 200 g cokolade za kuhanje
• 200 g bijele cokolade
• 200 g mlijecne cokolade
• 500 g mascarponea
• 5 dcl slatkog vrhnja za slag
PRIPREMA
1. Keks stavite u vrećicu i dobro stucite,dodajte im orahe i prelijte sa topljenim maslom kojem ste dodali malo ruma i ekstrakt vanilije, promiješajte i utisnite u kalup za tortu. Prije nego utisnite keks u kalup dobro kalup obložite sa papirom za pečenje.
2. Na pari otopite posebno sve tri vrste cokolade s pola dl vrhnja za šlag. Otopljene cokolade ostavite da se ohlade pa svaku dobro izmiksajte mikserom.
3. Mascarpone izmiksajte te u njega dodajte cvrsto istuceni ostatak vrhnja za slag. Dobivenu kremu podijelite na tri dijela i dodajte otopljenim cokoladama.Na podlogu stavite prvo kremu sa cokoladom za kuhanje, pa kremu sa mlijecnom i na kraju sa bijelom cokoladom.Ukrasite po zelji i ostavite preko noci u hladnjaku da se dobro stisne.
Nema komentara:
Objavi komentar