.
utorak, 26. travnja 2016.
POTREBNO JE
ZA TESTO
300 g mlevenih lešnika,
300 g šećera,
10 belanaca
ZA KREM
180 g šećera,
10 žumanaca,
4 rebra čokolade za kuvanje,
250 g maslaca
PRIPREMA
Umutite čvrst sneg od belanaca i u njega pažljivo umešajte lešnike i šećer koje ste prethodno pomešali. Koru pecite u podmazanom i brašnom posutom kalupu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Pečenu koru ohladite i presecite na pola, a svaku polovinu još jednom na pola, tako da dobijete četiri kore.
Otopite šećer s nekoliko kapi vode, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne sjedini. Sklonite s vatre, umešajte jedno po jedno žumance, a onda kuvajte fil uz stalno mešanje. Kada se fil zgusne, skinite s vatre i u njega dodajte omekšali maslac. Mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Filujte kore, a ostatkom krema premažite celu tortu. Ukrasite po želji i stavite u frižider da se dobro stegne. Ovu tortu možete da poslužite sa ulupanim šlagom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar