Sastojci
6 osoba- 2 kese zamrznutog karfiola i brokolija sa šargarepom
- 300 g prazi luka (samo beli deo)
- 1 komad belog pilećeg mesa
- 1 kašika kurkume u prahu
- 2 kašike neslanog začina od sušenog povrća
- po ukusu sitne morske soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike dižon senfa
- 250 ml neutralne pavlake
- 8 kašika susamovog brašna
- 4 kašike ovsenih ili pšeničnih mekinja
- 6 komada jaja
- malo svežeg vlaša
Priprema
- 1.U dublji tiganj stavite maslinovo ulje i dodajte prazi luk, samo beli deo, sečen na krugove debljine 2 cm i propržite ih sa obe strane da dobiju boju.
- 2.Dodajte pileće belo meso isečeno na trake, može i na kockice ako tako više volite.
- 3.Dodajte začine i sve zajedno propržite da se ukusi povežu.
- 4.Stavite i senf i promešajte.
- 5.U vatrostalnu činiju stavite zamrznuto povrće i preko stavite propržen prazi luk i piletinu.
- 6.
- 7.Odozgo izlomite jaja i stavite u rernu na 200 C stepeni da se peče. Ne treba dugo da se peče jer je povrće i meso već termički obradjeno.
- 8.Kada lepo porumeni izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo prohladi.Pospite seckanim vlašcem.
Nema komentara:
Objavi komentar