.

srijeda, 1. lipnja 2016.

KARFIOL I BROKOLI SA PILETINOM I JAJIMA



Sastojci

  6 osoba
  • 2 kese zamrznutog karfiola i brokolija sa šargarepom
  • 300 g prazi luka (samo beli deo)
  • 1 komad belog pilećeg mesa
  • 1 kašika kurkume u prahu
  • 2 kašike neslanog začina od sušenog povrća
  • po ukusu sitne morske soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike dižon senfa
  • 250 ml neutralne pavlake
  • 8 kašika susamovog brašna
  • 4 kašike ovsenih ili pšeničnih mekinja
  • 6 komada jaja
  • malo svežeg vlaša

Priprema

  1. 1.
    U dublji tiganj stavite maslinovo ulje i dodajte prazi luk, samo beli deo, sečen na krugove debljine 2 cm i propržite ih sa obe strane da dobiju boju.
  2. 2.
    Dodajte pileće belo meso isečeno na trake, može i na kockice ako tako više volite.
  3. 3.
    Dodajte začine i sve zajedno propržite da se ukusi povežu.
  4. 4.
    Stavite i senf i promešajte.
  5. 5.
    U vatrostalnu činiju stavite zamrznuto povrće i preko stavite propržen prazi luk i piletinu.
  6. 6.
    Posebno pomešajte neutralnu pavlaku, susamovo brašno, koje dobijete tako što susam sameljete u mlinu za kafu, ovsene mekinje, posolite i ovim prelijte pripremljeno povrće i meso.
  7. 7.
    Odozgo izlomite jaja i stavite u rernu na 200 C stepeni da se peče. Ne treba dugo da se peče jer je povrće i meso već termički obradjeno.
  8. 8.
    Kada lepo porumeni izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo prohladi.Pospite seckanim vlašcem.

    Nema komentara:

    Objavi komentar