.
subota, 4. lipnja 2016.
Najveća je tajna palačinki u onome što se najviše osjeća, u nadjevu. Moze biti s nadjevom od pekmeza,ali kada mogu birati,onda su to zapečene palačinke sa sirom.
SASTOJCI
Za tijesto:
3 jaja
sol
250 g brašna
250 ml mlijeka
250 ml Mineralne vode Studenac By Podravka
ulje za pečenje
ZA NADJEV:
3 jaja
120 g šećera
limunova korica
400 g svježeg kravljeg sira
300 ml kiselog vrhnja
PRIPREMA
1.
U dubokoj posudi izmiješajte jaja i malo soli, pa postupno dodajte brašno i mlijeko te mineralnu vodu. Ispecite palačinke.
2.
Pečene palačinke nadijevajte samo na jednom kraju, bez premazivanja, pa ih savijte.
3.
Zatim ih složite u namašćenu vatrostalnu zdjelu, prelijte kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici.
4.
Priprema nadjeva: žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte limunovu koricu, propasirani sir i snijeg od bjelanjaka. Sve lagano izmiješajte u jednoličnu smjesu.
Savjet
Kako bi dobili još aromatičniji nadjev, dodajte grožđice i naribanu narančinu koricu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar